#1 2008-05-02 07:13:22

MIKI

MISTRZ

SkÄ…d: TOKYO
Punktów :   

Pracownia

Je¶li chcesz nabyæ lekcje u doskona³ych malarzy lub kupiæ najlepsze ¶rodki do malowania musisz tu przyj¶æ! To najwiêksza pracownia na kontynencie mog±ca zapewniæ ci ¶wiatow± s³awê..

#2 2008-05-17 21:24:26

HIZAKI

Rze¼biarz Lilian cz³onek klanu Toreador

SkÄ…d: Tokyo
Punktów :   

Re: Pracownia

"Nikt nie jest do koñca doskona³y..." Lilian by³ w trakcie rze¼bienia swojej postaci anio³a z po³amanymi skrzyd³ami..Bardzo stara³ siê ukazaæ piêkno tego stworzenia:"Nawet jesl icos umiera nie traci na swojej warto¶ci bo wci±¿ ma duszê.." Jego zrêczne rêce pracowa³y teraz nad twarz± delikatnie nadajac jej kszta³ty...:"Mistrzu, ciebie ju¿ tu nie ma ale ja wci±¿ jestem i wci±¿ utrzymujê siê wysoko na szczycie...Musze tylko z³apaæ wiatr w srzyd³a ktore zanios± mnie do mojego celu..."

#3 2008-05-18 18:18:14

VISUAL LOLI FUJIO-SAMA

Virgiliu Toreador

SkÄ…d: Tokyo Tokyo Tokyo!
Punktów :   

Rudow³osy ch³opak przekroczy³ próg pracowni rozgl±daj±c siê woko³o. - "Jak± ten cz³owiek ma pewno¶æ, ¿e ofiaruje mi tak wiele ze swej strony..." - nagle w jego oczy rzuci³ siê rze¼biarz. Niemal natychmiast go rozpozna³. -"Czy to Lilian?! Mój mistrz mia³ jedn± z jego rze¼b!" - pomy¶la³, podchodz±c do zapracowanego ch³opaka. - Przepraszam... Czy pan to s³ynny Lilian?

#4 2008-05-18 18:42:21

MIKI

MISTRZ

SkÄ…d: TOKYO
Punktów :   

Lilian odwróci³ sie w stronê m³odzieñca u¶miechajac siê serdecznie:" Tak jestem Lilian, a ty?"

#5 2008-05-19 18:11:38

VISUAL LOLI FUJIO-SAMA

Virgiliu Toreador

Punktów :   

-" P-piêkny..." - pomy¶la³, czuj±c jak jego twarz oblewa rumieniec, a wokó³ robi siê dziwnie gor±co... - "Tak jak mówi³ mój mistrz gdy patrza³em na jego rze¼by...

-"Mistrzu! - zawo³a³ rudow³osy wampir, wo³aj±c starszego. - Po co ci ta rze¼ba...?
- To anio³. Jedna z rze¼b Liliana... Jest piêkna, prawda?
- Tak. - powiedzia³ ch³opak - Ale kto to Lilian...?
- Wybitny wampirzy rze¼biarz... Pracowa³em ca³e ¿ycie, by zdobyæ t± oto rze¼bê... Lilian... jest dla mnie bóstwem... jego rze¼by s± niesamowite! A sam rze¼biarz kojarzy mi siê z piêknem... Jest idealny..."

- "Nie k³ama³e¶..." - pomy¶la³, spogl±daj±c w oczy mê¿czy¼nie. Za chwilê, wyrwany z przemy¶lenia, powiedzia³. -Bardzo mi mi³o... jestem Virgiliu. - ch³opak uk³oni³ siê, po czym potrz±sn±³ g³ow±, by przerzuciæ przez ramiê w³osy. - Lilianie, powiedz mi sk±d tyle dok³adno¶ci w twych rze¼bach... s± jak ¿ywe...

#6 2008-05-20 17:08:47

HIZAKI

Punktów :   

"Mnie rownie¿ mi³o, Virgiliu!" Odpowiedzia³ Lilian u¶miechaj±c siê serdecznie:"Có¿..Moje rze¼by s± robione prosto z serca i zawsze nadaje im osobne imiê i staram sie by wyra¿a³y moja duszê...Moj mistrz mnei tego nauczy³.."

#7 2008-05-21 18:15:55

VISUAL LOLI FUJIO-SAMA

Virgiliu Toreador

Punktów :   

-"jest taki...mi³y..." - pomy¶la³, a na g³os powiedzia³. - Twój mistrz musia³ byæ wybitnym artyst±, prawda? Jakie imiê nosi rze¼ba, któr± tworzysz?

#8 2008-05-27 11:34:57

HIZAKI

Punktów :   

"To 'Anio³ Cierpienia' Tworze j± specjalnie dla mistrza...By³ wybitnym artyst±...I moim natchnieniem..." Ch³opak zesmuci³ siê spuszczajac g³owê:"..Ale ¿ycie p³ynie dalej..."

#9 2008-05-27 17:04:25

VISUAL LOLI FUJIO-SAMA

Virgiliu Toreador

Punktów :   

Ch³opak zmiesza³ isê widz±c smutek Liliana. - Tak mi przykro... - powiedzia³ po chwili, k³ad±c rêkê na jego ramieniu.

#10 2008-05-28 17:22:26

HIZAKI

Punktów :   

"Och nie!" Zaprzeczy³ Lilian u¶miechaj±c siê:"Jest teraz blizej tego co kocha³...Anio³ów....Zapomnialem spytaæ...Dlaczego odwiedzi³e¶ t± pracowniê?"

#11 2008-05-30 13:41:58

VISUAL LOLI FUJIO-SAMA

Virgiliu Toreador

Punktów :   

-ah... - wyszepta³. - Pewien cz³owiek powiedzia³ mi, ¿e znajdê tu osoby, które znaj± siê na malarstwie... Tymczasem spotka³em... ciebie. Mi³o mi.

#12 2008-05-30 14:06:34

HIZAKI

Punktów :   

"Och..Na malarstwie? Jeste¶ malarzem?" Spyta³ zaoferowany zawodem Lilian;"Kocham malarstwo..jednak nie potrafiê uchwyciæ w nim tego, co udaje mi siê pocze¶ci uj±æ w rze¼bie...Mo¿e pokaza³by¶ mi jak±¶ sw± pracê?" Spyta³ grzecznie, czekaj±c.

#13 2008-05-30 20:19:16

VISUAL LOLI FUJIO-SAMA

Virgiliu Toreador

Punktów :   

-"Oh sam Lilian chce zobaczyc moje obrazy!" - pomysla³ w duchu Virgiliu, a oczy mu rozb³ysnê³y. - J-jasne... - powiedzia³ podaj±c ch³opakowi p³ótno ze skoñczonym obrazem, odzwierciedlaj±cym pêkniête lustro, ludzkie oko, z którego wyci±ga siê d³uga niæ, biegn±ca w samo centrum cyklonu...

#14 2008-05-31 14:20:25

HIZAKI

Punktów :   

"Abstrakcja.." Szepn±³ Lilian przygl±daj±c siê obrzowi:"Jeste¶ wyj±tkowo utalentowany!" Odbar³ wkoñcu ze zdumieniem:"Napewno uda ci siê uzyskaæ stypendium artysty na tegorocznej wystawie...Mogê ciê reprezentowaæ!" Odpar³ z chceci± kiwaj±c g³ow±...

Stopka forum

RSS